UX & Conversie

UX Optimalisatie

Een fijne beleving online.

Wil je de website van je klant optimaliseren?

Je kan ervoor kiezen om de dienst ‘UX Optimalisatie’ op je website te publiceren, mondeling bij je klanten aan te bieden of je kan de klant naar ons toe doorverwijzen. In alle gevallen zul je een een commissie ontvangen.

Optimaliseren van de klantbeleving

UX betekent letterlijk “User Experience”, oftewel gebruikerservaring. Bij het optimaliseren van de gebruikerservaring gaan we op zoek naar de verbeterpunten van de gebruiksvriendelijkheid op de website.

De gebruiksvriendelijkheid verbeteren

De gebruiksvriendelijkheid is voor iedere type doelgroep verschillend want we hebben te maken met kinderen, volwassenen, mensen die visueel beperkt zijn of niet kunnen horen. Dit geeft aan waarom ‘UX’ altijd per klant verschillend is: Alle websites zijn namelijk anders van elkaar, zelf als we te maken hebben met 2 bedrijven die dezelfde producten verkopen.

Hoe ziet de dienst eruit?

We hebben de dienst in drie verschillende jassen gestopt omdat de wens per klant verschillend is. We hebben een optimalisatie proces waarin we met de doelgroep aan tafel gaan zodat de wensen en behoeftes duidelijk worden, een proces waarin we enkel aan de slag gaan met beschikbare data en een quickscan op basis van eigen ervaring. Bij de quickscan kijken we aandachtig naar de werkgebieden van beleving, interactie, techniek en design.
Iedere dienst beschikt dus over een onderzoek, analyse en conclusie. Op basis daarvan kan de klant bepalen om een design proces in te gaan of de website verder te itereren.

UX Optimalisatie in het Design Proces

Het optimaliseren van de klantbeleving kan op twee momenten in het design proces toegepast worden. Namelijk als een “iteratie proces” tussen concept en design: we gaan tijdens het ontwerpen direct aan de slag met het ontwerpen van de juiste gebruikerservaring. Maar we kunnen ook na een aantal maanden van de lancering de website optimaliseren voor UX.

Andere diensten in UX & Conversie

Journey Optimization

De beleving van de bezoekers verbeteren?

Leer meer over het aanbieden van onze diensten en bekijk hoe het werk.